U 2024. kompanija Knez Petrol planira dalje širenje maloprodajne mreže kao i atomatizaciju procesa

Za 2024. godinu kao i za sve prethodne godine, postavili smo veoma ambiciozne planove u više poslovnih aspekata, koji podrazumevaju značajne investicije, ali veoma dobro izbalansirane u smislu konzervatnivnog pristupa odnosu učešća sopstvenog kapitala i pozajmljenih sredstava, jer veoma vodimo računa o očuvanju visokog stepena likvidnosti i adekvatnosti kapitalne baze, obziromda je  to ključni faktor dugoročno održivog rasta, posebno imajući u vidu smer u kome se kreće cena novca na domaćem i međunarodnim finansijskim tržištima.

Konkretno u 2024.godini  planiramo dalje širenje naše maloprodajne mreže kroz otvaranje 4-5 novih bezniskih stanice i po tom osnovu  povećanje broja zaposlenih.

Dodatno ulažemo sredstava u ojačavavanje naših trasportne kapaciteta, kroz kupovinu novih flota kamiona i cisterni, što doprinosi snaženju naših veleprodajnih kapaciteta, kao i usluga transporta.

Stalni rast kompanije nameće potrebu sinhronizacije i usaglašavanja tehničkih kapaciteta sa potrebama posla, pa ćemo ove godine  investirati značajna sredstva u nova programska rešenja, radi dalje automatizacije internih procesa.

Takođe planiramo ulaganja u nova tehnološka rešenja iz domena ekologije, jer smo svesni značaja očuvanja prirode za održiv razvoj našeg društva.

U 2024.godini  ostajemo snažno posvećeni društeno odgovornom ponašanju kroz brigu o socijalno ugroženim slojevima stanovništva, obrazovanju i zdravlju naše dece i s tim u vezi planiramo širi opseg aktivnosti, jer čvrsto verujemo u da naš rast i razvoji imaju smisla jedino ako se u istom smeru i istim intenzitetom kreće i razvija naša društvena zajednica.

Na kraju koristim priliku, ozirom da  se ova poslovna godina blizi kraju, da se zahvalim svim našim poslovnim partnerima, lokalnoj i državnoj samoupravi na izuzetno partnerskom odnosu i poželim puno sreće i uspeha u narednoj poslovnoj godini ,poručio je direktor kompanije Knez Petrol Zlatko Aničić.